9 januari 2011

Disney on Ice

I förmiddags var jag och Maija på äventyr till Scandinavium för att se Disney on Ice. Vi fick kryssa mellan alla kommersiella prylstånd, köpgalna föräldrar och deras barn för att komma oss fram oss fram till en McSnack. Köpte popcorn och läsk, letad upp våra platser, satte oss till rätta och gick lös på tilltugget. Showen började och Maija satt som förtrollad hela första akten. I pausen satt vi kvar och åt resten av våra popcorn i väntan på andra akten. Det blev en mycket trevlig stund med min stora tjej och skönt för henne att få göra något med mig utan lillasyster. Maija var nöjd och tyckte det var jättespännande. Och eftersom hon varit så snäll och skötsam, alla som känner henne vet att hon kan klättra på väggarna om det vill sig illa, slank vi förbi ett av prylstånden på väg hem och köpte en Askungendocka.

Men vad tyckte jag som vuxen om showen då? Tja den var okej och hade sina ljusglimtar men rent krasst var det medelmåtta. All formationsåkning var väldigt osynkad. Åkarna hade ingen tajming alls och istället för att vara snyggt, strikt och elegant kändes det hafsigt. Mer som om var och en åkte runt i sin egen lilla värld istället för att få det att framstå som om det var väl inövat och minituöst slipat. Den enda formation som var riktigt snyggt genomförd var när ett stort antal åkare iklädda rustning bildade en snurrande propeller. Alltså de längst inne i mitten står nästan still medan de allra längst ut tar stora skär för att rotera formationen runt runt. Förstår ni vad jag menar? I övrigt var det mest krokiga led, oformliga grupper och en hel del omkullåkningar.

Så kommer vi gå och titta på Disney on Ice fler gånger? Ja det tror jag säkert. Huvudsaken är ju att barnen gillar det kan jag känna och Maija tycket om det. Nästa år är det ju också tema Princesses & Heros och då kommer Tingeling att guida publiken genom klassikerna Snövit, Askungen, Mulan, Alladin, Den lilla Sjöjungfrun, Skönheten och Odjuret och Törnrosa. Ni fattar ju själva att en liten treåring som mest hela tiden går runt i sin ärvda Askungenklänning och vill vara prinsessa också kommer älska den showen. Årets juklapp är därmed ordnad!

Inga kommentarer: