7 januari 2011

Från morgon till kväll

Oj vilken produktiv dag det har varit! Först upp vid 07:45 och fixa gröt till alla oss tjejer. Maija ville ha havregrynsgröt, Clara fick sin fruktgröt och jag kokade mannagrynsgröt till mig själv. Efter det klädde vi på oss alla tre istället för att lulla runt i pyjamas halva dagen. Nästa punkt på agendan blev att prova Maijas nya spel till Wii. Prinsessan och Grodan!

Mums med naturens egentillverkade isglass!

Lite tvättvikning och annat småjox senare var det dags för lunch och medan minstingen tog sin middagslur lekte jag och Maija restaurang och hängde tvätt. Dagens kanske största projekt var att städa undan julen. Maija hjälpte till att hämta alla tomtar och när allt var nerpackat kunde jag glatt konstatera att hela arsenalen fick plats i en och samma kartong. Nästa jul lär det inte räcka för då har jag bestämt att det ska in en julgran med tillbehör i hemmet!

Ner ner ner, ner för backen ner!

Efter lite mellanmål fick vi på oss ytterkläderna och drog iväg till pulkabacken. Tyvärr var det inte vidare enkelt att ta sig de ca 400 meterna till backen, med barnvagn, eftersom snöröjningen i den här stan är ett skämt! Lilla parkeringen utanför oss var full av slirig och tung snö och spårvagnsövergången lika så. Det är ju förenat med livsfara att ta sig över spåren med barnvagn! Kommunen spenderar flera miljoner kronor på snöröjning och ändå ser det ut som det gör. Patetiskt! De kanske borde kolla upp vad de egentligen får för pengarna för det är helt klart inte värt det.

Hej hå, hej hå, upp för pulkabacken vi gå!

Nåväl, när vi äntligen kom oss till backen vände humöret uppåt. Jag och Maija tjöt av skratt när vi åkte från toppen av backen och ända ner i plaskdammen. Clara passade under tiden på att sova lite till där hon låg väl inpackad i vagnen. Mellan alla pulkaåk såg Maija till att svalka sig. Ja det vill säga hon åt snö. Men jag har slutat tjata om det. Istället har jag lärt henne att inte äta smutsig snö och framför allt inte gul snö! Efter en dryg timmes åkning tog vi vägen förbi Konsum innan vi traskade hem.

Krasch, boom, bang! Nu ryker julens pepparkakshus!

Vägen tillbaka över spårvagnsspåren och lilla parkeringen var om möjligt ännu jobbigare och det slank några mindre trevliga ord över mina läppar medan jag kämpade med vagnen genom snön. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Snöröjningen här i stan är ett skämt!

Tittut! En liten Maija genom pepparkaksfönstret tittar ut!

Så fort vi kommit upp i hemmets lugna vrå fixade jag middag och direkt sista tuggan imundigats gick vi lös på pepparkakshuset med den lilla hammaren till Claras bultbräda. Sen mumsade vi i oss husdelar till dess magen fick nog. En klart sockerstinn Maija avslutade kvällen med att se på tecknade kortfilmer på Youtube innan det var dags för sängen. Och Clara passade på att visa några grymma dance moves när hon fick höra O-Zone's monsterhit Dragostea Din Tei. Travolta släng dig i väggen!

Lillstrumpa fick äta rån men även smutta på pepparkakshuset. Populärt må ni tro!

Nu när lugnet har lagt sig är det dags att plocka undan lite så det är fint imorgon när vi vaknar. Då har jag nämligen inte tid att springa runt och hålla efter! Jag och vännen Anna ska på Hagabadet och njuta av bad och brunch. Kanske blir det ett glas rött efteråt innan vi återvänder till våra sambos och alla småtjejer. Jag har också önskat mig sovmorgon till 09:00 imorgon och jag hoppas Poul kan uppfylla min önskan. Den som lever får se...

Inga kommentarer: