22 januari 2011

Grötfrukost


Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. Idag är en sån dag. Vaknar upp och hittar följande kulinariska anrättning på spisen. Maija har åter igen vaknat före oss och klättrat över grinden in i köket. Där har hon blandat ihop mannagrynsgröt av mjölk, mannagryn, salt, socker, kanel, rapsolja och vitvinsvinäger. Man kan inte annat säga än att hon fått sin kreativitet av mig. Jag har själv gjort liknande saker när jag var liten. Men där slutar det roliga i historien och allvaret tar vid. För vad hade hänt om hon slagit på spisen? På plattan intill hade hon nämligen ställt en plastskål. Tur vi har brandvarnare så jag även i fortsättningen kan sova lugnt. Och från och med idag tänker jag använda barnspärren på spisen. Men nu ska jag städa upp och fixa riktig mannagrynsgröt.

1 kommentar:

Felix och Nelly sa...

Det var en spännande anrättning hon har komponerat. Sötnos!