25 januari 2011

Vikt(iga) delmål

Vi börjar med det mest viktiga delmålet, Claras nattsömn! Igår körde vi på med extra fett i maten osv. Inatt kom testet som ett brev på posten. Clara vaknade vid halv tre och var lite kinkig och bångstyrig. Men döm av min förvåning när hon en stund senare gick att lugna ner, lägga i egen säng och få att somna om själv. Hurra! Jag hoppas det håller i sig och att hon snart sover hela nätter utan att vakna. Vi fortsätter på den inslagna vägen så får vi se hur det artar sig.

Nästa delmål är mer vikt än viktigt. Hade redan sex månader efter förlossningen tagit mig ner till ursprungsvikten men den är inte desamma som min trivselvikt. Dit ner är det något enstaka kilo till. Eller rättare sagt en klädstorlek. För mig handlar det mer om känslan av hur kläderna sitter än vad vågen visar. Innan jul tränade jag med grannen minst en gång i veckan men i och med jul, nyår och påhälsning av målaren har det inte blivit någon träning alls. Lägg till det all julmat, bullar, kakor, läsk och godis så förstår ni ju själva att jag kilat uppåt igen. Eller har jag? Nej, faktiskt tvärt om! I morse ställde jag mig på vågen för första gången sedan mitten av december och tappade hakan när jag insåg att jag gått ner ett kilo. Var tvungen väga mig två gånger till för det kändes osannolikt men fakta kvarstår, jag har gått ner. Så nu känns årets träningsstart med grannen extra kul. Idag drar vi igång med Zumba, eller Dans Fuego som det nu mer heter på Friskis. Here we go again!

Inga kommentarer: