23 februari 2011

Malplacerad


Det finns saker här i världen som helt enkelt bara är fel. Vissa är av stor betydelse och vissa små och triviala. Denna sopkorg är ett litet fel som ändå får en rätt stor betydelse. Den som monterade den tyckte nog den passade bra där. Vi som åker spårvagn med barnvagn tycker tvärt om. Just dessa gamla spårvagnar är inte alltid så lätta att åka med eftersom de är allt annat än handikappanpassade. Det finns bara dubbeldörr i den främre vagnen så har man en vanlig stor barnvagn eller tvillingvagn kommer man bara ombord där. Platsen är dimensionerad för tre normalstora barnvagnar men med sopkorgen monterad på detta vis får bara 2,75 barnvagnar plats. Och har man en bestämd chaufför går han/hon inte med på att en barnvagn står placerad till hälften ut i gången. Då får det lilla felet ganska stora konsekvenser.

2 kommentarer:

satu sa...

oh nu fickk jag hemlängtat till trängsel på spårvagnar och barnvagnshjälpande.. ja det kan inte vara lätt alltid med barnvagn :D

Jenny (Grynet) sa...

Nej ibland är det ett gissel men det funkar ändå. Har blivit proffs på att ta mig på och av de gamla vagnarna som inte är handikappanpassade. :)