26 mars 2011

Framåt marsch!


Ja då var det dags att vända på steken! Vi gör snart en rokad så Clara tar över Maijas bakåtvända blibarnstol, medan Maija får en ny framåtvänd bältesstol. Vi var och testade några olika idag och efter lite funderande valde vi en Brio Caro i svart och grå. Pris: 699 kr på Barnens Hus som hade kampanj på ett antal olika bilbarnstolar. Prisvärt!

3 kommentarer:

Vikkan sa...

Vi har också haft funderingar på om vi kanske ska vända på Elias men det känns ännu lite tidigt då de rekommenderar att de sitter bakåtvända så länge som möjligt.

Hur tung och lång är Maija och när hade ni tänkt byta stolen?

Kram Vikkan

Jenny (Grynet) sa...

Jag vet inte säkert men Maija är nog runt 105 cm lång och väger ca 18 kg. Har dragit ut på bytet så länge som möjligt men snart kommer Clara ha gjort sitt i babyskyddet. Skönt dock att vi hade en AktaGraco Logico S för den är verkligen stor och håller upp till 1 år istället för 9 månader. Maija får "flytta" in i sin nya stol när vi kommer hem från Luleå i början av april. Då är hon ca 3 år och 10 månader. Eller när vi kommer oss för att städa bilen för det behövs göras innan vi gör en rokad bland bilbarnsstolarna. Maija har ett halvt grustag på skyddsduken under sin stol efter den gångna vintern! ;)

Vikkan sa...

Ja men då är känns det ju lugnt även för oss att byta när vår bebis vuxit ur sitt babyskydd, för då kommer ju Elias både hunnit fylla 4 år och hunnit växa några cm på längden. Tror han är lite över en meter över havet nu och vikten torde ligga på en sisådär 16-17 kg.