6 mars 2011

Framstegsfabriken

Helgen som gått har bjudit på riktigt härligt vårväder. Strålande sol, ett par plusgrader, fågelkvitter och en och annan liten smältpöl. Underbart! Nu kan det bara bli bättre. Adjö vintern, vi ses igen vid årets slut. Välkommen våren, med grönskande gräsmattor, ljus, solvärme, lövsprickning och pollenallergi. Men det var inte därför jag skriver detta inlägg. Nej det var för att berätta om hur det går här hemma. För går gör det, bokstavligt talat! Ja alltså det är Clara som går, ett litet steg då och då och ibland ett par på raken.

Allra bäst gick det hemma hos svärföräldrarna i lördags eftermiddag. Totalt sju steg i en följd! Måste ha varit kombinationen barfota på gångmatta som gjorde det. Gissar att det var bra grepp men utan att fossingarna sög sig fast som de lätt kan göra på linoleummatta och parkett. Men oavsett underlag så tar hon gärna ett par steg om du har något hon verkligen vill ha. Typ russin, vindruvor, nappen eller något annat gott. Bara att öva på så kommer hon snart gå obehindrat.

Och övar gör hon, även ute. För varför begränsa sig till att traska runt med gåvagnen inomhus? Det funkar lika bra utomhus, grus och stenflis till trots. Och så är det självklart mycket roligare att ta sig runt för egen maskin och upptäcka omvärlden, än att sitta i barnvagnen och uggla. Därifrån når man ju inte ner till marken som är full av spännande små saker att plocka upp och stoppa i munnen!

Clara visar sig på styva linan inför grannarna som sitter och njuter av vårsolen!

- Är vi inte lika Maria Nyckelpiga och jag?

En kaxig liten groda kör med enhandsfattning!

Plocka grus! Notera fimpen, den stod Clara ett ögonblick senare och sög på. Blä!

Inga kommentarer: