11 mars 2011

God morgon!


God morgon! Det blev lite sent igår kväll. När jag kommit hem från NK och pratat med pappa en stund, gav jag mig i kast med att röja upp hemma. Tömde diskmaskinen, fyllde på med skitig disk och körde igång den. Diskade resterande disk för hand, torkade diskbänk, matbord och sanerade Claras barnstol. Plockade ihop alla leksaker i Maijas rum och vardagsrummet och kastade mig sedan över den enorma tvätthögen.

Strax efter 03-tiden hade jag sorterat in all den vikta tvätten i lådor och skåp och packat ner mina kläder i resväskan. Sen var det tandborstning och bums i säng. På tok för sent men oj vad skönt det kändes att röja upp hemma så mina älsklingar kan komma hem till en snygg och städad lägenhet idag. Tog inte många minuter så sov jag lika tungt som Törnrosa.

Dryga tre timmar senare ringde klockan och jag studsade upp ur sängen utan mankemang. Dock något tung i huvudet av rödvinet igår kväll, men inget som inte en dusch, lite make-up, rena kläder, vatten och en Ibumetin kunde råda bot på. Ca tio minuter sen ilade jag ner till spårvagnshållplatsen för att ta mig till centralstationen. När spårvagnen dök upp hade jag 27 minuter till godo innan tåget till Stockholm skulle avgå. Jag kan milt säga att jag hade hjärtat i halsgropen hela resan in till city. Med bultande hjärta och en klump i halsen stirrade på klockan stup i ett och höll koll på hur många minuter det var kvar till avgång.

Jag hade tur. Inga hinder dök upp på vägen och med sex minuters marginal klev jag av spårvagnen och sprang den korta biten till centralstationen. Väl på tåget hade jag hela fyra minuter tillgodo och kunde andas ut. Lite onödigt spännande men så är livet som tidsoptimist ibland! Huvudsaken är att jag hann och nu sitter jag här i 1:a klass med gratis Internet och med en smarrig gratisfrukost i magen. Min lyxhelg har startat på allvar. Life is grand!

Inga kommentarer: