6 mars 2011

Sagotanten


Härom veckan kom jag hem från bokrean med en tjock sagobok full med klassiska Disneysagor och fina tecknade bilder. Maija blev överförtjust! Favoriten är Pinocchio och jag känner mig som en riktig sagotant när jag läser ur boken eftersom språket är lite gammaldags och inte så modernt, trendigt och hippt. Mysigt tycker jag och Maija sitter blixtstilla och lyssnar.

Det enda som är grumlar mysfaktorn är de facto att vissa sagor har kortats ner på ett väldigt dumt sätt. I Pinocchio berättas det ingenting om hans näsa som växer när han ljuger, men i övrigt är sagan riktigt bra återgiven. Alice I Underlandet däremot är förkortad så till den milda grad, trots att det finns plats för mer text på sidorna, att hela storyn blir osammanhängande. Trist på en bra saga, men huvudsaken är att Maija gillar det och det gör hon!

Inga kommentarer: