5 april 2011

Natur(ligtvis)

Lycka är att få rida på en häst!

Gotlandsfåren Tova och Molly var riktiga kelgrisar!

Lillsessan i sitt rätta element!

Idag har varit en fullspäckad dag som bjudit på riktigt härligt vårvinterväder med plusgrader och strålande sol. På förmiddagen åkte vi iväg till min moster Lena och hälsade på. Hon bor i ett hus utanför Boden och har hästar, hund, katter, kaniner och två får så barnen har klappat och gosat med en hel djurpark idag. Jag med såklart! För vem kan exempelvis motstå två kärvänliga Gotlandsfår som gärna vill nosa, gosa och kela? Inte jag i alla fall! Maija fick också chans att rida för första gången. Moster Lenas Shetlandsponny Halloween ställde upp med premiärtur och Maija tyckte det var spännande och kul. En stund i alla fall. Sen ville hon gå ut och gå med hästen istället, så det fick bli en tur runt gården med Halloween i "koppel".

Efter att ha petat i Clara sin lunch fick ta sin middagslur i vagnen ute på gården till ljudet av hästgnägg, bräkande får, fågelkvitter och sporadiskt förbipasserande bilar. Det är annat än skränande måsar och en strid ström av bilar och spårvagnar som vi har hemma på Mariaplan. Och medan Clara sov fikade vi, gav hästarna mat och kelade med fåren. Först framåt 16-tiden sa vi hejdå och vände åter till Luleå.

Efter en snabb tur hem till pappas lägenhet för matintag och klädbyte åkte vi vidare till Marina, Stefan och deras barn Oscar och Alicia. Maijas första kommentar var "Hej jag heter Maija. Vart är lekrummet?" och sen lekte Maija och Alicia ihop resten av kvällen medan Clara fattade tycke för Oscar som snällt pysslade om henne en stund. Vi hade så trevlig att jag drog ut på det så länge jag kunde, men fick sen betala dyrt i form av två övertrötta barn som gastade och grät när vi skulle därifrån. Nåväl, det gick fort för dem att somna och var ju inte så dumt!

Imorgon ska vi luncha med Petra, fd. basisten i vårt gamla tjejband Porto, träffa Mia, bjuda lite släkt på fika och till sist umgås med Iffe, fd. trummis i Porto. Sen återstår bara att packa väskorna för på torsdag morgon återvänder vi hem till Göteborg igen. Här närmast hägrar en dejt med Mr Blund. John Blund!

Inga kommentarer: