14 maj 2011

Passa på!


Fick lite panik i torsdags kväll när jag upptäckte att mitt pass gått ut 24 februari i år. Så igår morse 08:55 infann jag mig hos Mölndalspolisen för att ansöka om ett nytt. Det var fler än jag som behövde pass för kön var redan lång redan fem minuter innan de öppnade. Efter 50 minuter var det så äntligen fixat och jag kunde återvända till jobbet. Det är sju arbetsdagar kvar till dess jag åker upp till Stockholm så jag har en rimlig chans att hinna få mitt pass. Irland är visserligen ett EU-land, men jag kan inte vilka regler som gäller och tänker inte chansa på att åka iväg utan pass.

Sen var det grym tur att jag rinde min far och berättade om mina bravader. Hans pass gick nämligen ut samma dag som mitt så det var bara för honom att göra desamma som mig. Tänk vad knasig man är. Sånt som pass ska man ju kolla upp i god tid innan man ska ut och resa! Nåväl, i framtiden kanske både jag och min far kommer ihåg att göra det lite tidigare än 12 dagar före avresa.

Inga kommentarer: