29 juni 2011

En nattugglas bekännelse

I confess! Jag är usel på att komma i säng i tid och hur jag orkar med hela dagarna på lite sömn är en gåta. Men än så länge går det. Vad jag behöver är att jobba heltid igen. Då måste jag sova för att orka. Det blir till hösten, när barnen är inskolade på dagis i Kungsbacka. Till dess får jag fortsätta intala mig själv att ikväll ska jag minsann lägga mig i tid. Men i 99% av fallen misslyckas jag för jag är som Alfons Åberg. Jag ska bara...

Kungsbacka ja. Ser verkligen fram emot vår flytt till vårt första egna och riktiga gemensamma hem. Jag är ju trots allt "bara" inflyttad hos Poul och står inte på kontraktet, men snart gör jag det och snart är allt det jag ogillar med vårt nuvarande boende ett minne blott. Lutande golv, sneda väggar, tvåglasfönster som man får riskera livet för att tvätta och som måste öppnas och tvättas invändigt, trapphus utan hiss, varmt på sommaren och kallt på vintern, sovrum i sydvästläge, spårvagnar som dånar förbi sovrumsfönstret, biltrafiken, fulla människor som i tid och otid gapar och bråkar på gatan utanför och lite annat smått och gott.

Istället blir vi nu småstadsbor med storstan runt knuten. Och mina personliga favoriter i nya lägenheten är en fullstor kyl och frys, torktumlare, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, en stor diskmaskin, induktionsspis med varmluftsugn, treglasfönster som öppnas inåt, eget sovrum som vätter åt nordöst och framför allt hiss och balkong. Men det jag kommer sakna är Majornas härliga atmosfär, alla små butiker runt Mariaplan, Kafé Marmelad, Red Lion, Göta's, "Korvan", Plaskis, Maijas fantastiska förskola och mest av allt våra underbara grannar och den gemenskap vår barntäta gård har. Jag kommer sakna er så enormt!

Men just nu har vi sommaren framför oss med allt trevligt och mysigt det innebär när man bor på vår gård. Och tro mig när jag säger att jag kommer ta vara på denna tid och lägga den på minnet så att jag för evigt minns mina sju år i Majorna. God natt och sov så gott!

Inga kommentarer: