25 juli 2011

Lilla Akademiens ordlista

Babbelkvarnen Clara kommer med nya små ord i en rasande fart! De senaste dagarna har följande ord tillkommit: kocka (klocka), gung-gung, é de (vad är det). Sen glömde jag ju nämna några ord, som Lillstrumpa kan, i mitt språkinlägg den 19 juli. Här går det undan!

Hon är en liten filur som älskar att pussas, kramas och gosa, pratar mer än gärna i telefon, leker med Maijas docka, sulkyn, halsband och köksleksaker, och så älskar hon att titta i böcker. Spelar ingen roll om det är hennes egna pekböcker eller mina kriminalromaner, bara hon får bläddra. När hon läser pekböcker ska hon helst också hålla mitt finger och använda det att peka med, medan jag ska säga vad det är på bilden. För att inte tala om nycklar! Får hon tag på en nyckelknippa så kan hon tulta runt hur länge som helst och pilla in den i nyckelhål eller andra små håligheter. Ordspråket lite roar små stämmer väl in på Clara.

Sen behöver vi kanske inte oroa oss för att vi ska få ytterligare ett busfrö med extremt selektiv hörsel, för säger man nej, eller på annat sätt gör henne uppmärksam på att något inte är tillåtet, så lyssnar hon, skakar på huvudet och vänder sig om och går därifrån. Så medan mitt fina blonda yrväder Maija brås på mig verkar Clara ha blivit utan de värsta av mina busgener. Men självklart finns det undantag som bekräftar regeln!

Inga kommentarer: