8 augusti 2011

Barndomsnostalgi


Hittade dessa tallrikar i skyltfönstret på Nytt Igen som ligger i korsningen Mariagatan och Älvsborgsgatan. Har aldrig varit in och tittat där men kikar alltid i skylten när jag går förbi. Idag fick jag en nostalgitripp. Precis sånna där tallrikar hade farmor och farfar. Har ingen aning om vad det är för fabrikat eller så, men de lockar fram glada barndomsminnen från Mellangatan!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är nästan aldrig där inne jag heller, fast jag älskar loppisar. De är så himla otrevliga de som har stället, dessutom är det dyrt.

Alltså, jag vet ju tt ni bor i Majorna, men bor ni där i krokarna? Isf bor vi ju inte så långt ifrån varandra :-)

Jenny (Grynet) sa...

Har också hört att de är otrevliga och snorkiga och varje gång jag sett någon av dem utanför butiken så ser de ut som sura citroner. Trist! Finns en annan butik bara ett stenkast därifrån, längre ner på Älvsborgsgatan. Den butiksägaren var väldigt trevlig och de hade massor snygga hattar. Sprillans nya som han tydligen köpt upp av en gammal hattaffär som lagt ner.

Jajemen, på Mariaplan huserar vi! :)

Jenny (Grynet) sa...

Förresten, om vi nu bor så nära kanske vi skulle ta en fika/promenad någon dag? Jag är ju fortfarande mammaledig tre dagar i veckan. :)

Anonym sa...

Jag köpte faktiskt två hattar där! Och en gång råkade jag välta en tallrik för 600kr så det gick i tusen bitar. Men de var jättetrevliga och tyckte att sådant händer. Jag höll på att skämmas ögonen ur mig!!

Jag tar gärna en fika! Eller en pickick vid Plaskis om värmen håller i sig. När är det ni flyttar?

Jenny (Grynet) sa...

Oh aj aj aj! Jag förstår att det var pinsamt deluxe. Men va snälla de var. Sånt händer nog inte överallt. Garanterat inte på Nytt igen! ;)

Sounds like a plan! Verkar bli bättre väder nu igen. Vi flyttar 17 september. Fram till dess är jag mammaledig måndagar, tisdagar och torsdagar. :)