13 augusti 2011

En helt ovanlig dag

Vilken dag jag har haft! Inget fancy bara en otroligt härlig dag. Väcktes vid 07-tiden när Clara vaknade och efter lite morgonmys tog min kära sambo över och jag fick somnade om. Vaknade av sång och frukost på sängen och så fort jag ätit min frukost motade Poul ut barnen ur sovrummet så jag fick somna om ännu en gång. Med tanke på gårdagens nattbak så var det en mycket uppskattad gest. Framåt 10-tiden kände jag mig redo att kliva upp och medan Poul och Maija åkte på shoppingtur löste jag och Clara Melodikrysset.

Sen hann jag i lugn och ro duscha och göra mig klar innan det var dags att förbereda kalaset. Vispa grädde, skiva jordgubbar och kiwi, garnera tårtan, koka kaffe och plocka ihop alla tillbehör som skulle med ner på gården. Och snart var borden dukade och "svärsläkten" och några kära grannar samlade. Sen kalasade vi loss på kakor och tårta tills magen stod i fyra hörn. Vädret var underbart och det kändes som om hela min tillvaro var kantad av små rosa moln av fluffig sockervadd.

Det blev några timmar ute på gården för när "svärsläkten" sagt adjö satt vi och grannarna kvar och umgicks en bra stund till. Summa summarum en helt ovanlig dag. Ovanligt lugn. Ovanligt skön. Ovanlig mysig. Ovanligt trevlig. Precis en sån dag som man önskar sig på sin födelsedag! Tack alla underbara människor för att ni var med och gjorde min dag!

Men hur avslutar man en sådan toppendag? Jo efter att hemmet var återställt till igenkännlighet blev det indisk take-out från Old Town och när barnen somnat slappade jag och sambon framför TV:n med ett glas superb Valpolicella och lyxiga chokladpraliner. I skrivandets stund är det 38 år och 3 timmar sedan jag föddes och om 2 minuter är min dag slut. Tiden går, klockan slår och jag hoppas innerligt att nästa födelsedag blir minst lika härlig. Ja må ja leva!

Inga kommentarer: