6 augusti 2011

I vått och torrt

- Oppa oppa oppa!
Jag och småtjejerna har en mysig morgon i sängen. Allihop med morgonrockar i fleece. Och så firar vi att Maija haft sin första torra natt på dryga fyra år! Än så länge har vi inte börjat vänja henne av med nattblöja eftersom hon aldrig haft en torra blöja på morgonen. Och vår BVC-sköterska har sagt att det än så länge inte är någon brådska. Jag själv tog också lång tid på mig att bli torr. Men så sent igår kväll, när vi kom hem från en afton hos våra vänner, så sa Maija att hon ville sova utan blöja. Tja varför inte tyckte vi. Det är värt ett försök om hon själv vill prova. Så jag bäddade med plastad frotté i sängen och sa go'natt.

I morse när jag vaknade smög jag in till Maija och upptäckte till min glädje att det fortfarande var torrt i sängen. Jag lät henne sova vidare och när hon en timme senare vaknade så var det fortfarande torrt. Hurrarop och en stor skopa beröm till raringen! Det är en riktigt bra början för Maija på att bli helt blöjfri. Jag räknar med ett antal bakslag, men det känns skönt att hon själv valt det och inte vi. Det kanske borgar för att hon är redo och att det kommer fungera bra. Vi får se vad som händer och fötter...

Inga kommentarer: