29 augusti 2011

Kärlek och respekt!
Ska det vara så jävla svårt?

Jag tänker inte säga vilka bloggar det gäller, ej heller nämna någon vid namn, eftersom jag inte känner dem det berör. Men vad jag tänker säga är att det finns något, utöver mörker, som gör mig mörkrädd. Jag talar om kvinnor. Detta fantastiska släkte! Men är vi verkligen så fantastiska som vi utger oss för att vara? Kvinnor kan! Ja visst, men ibland kanske det vore bättre om vi inte kunde. Låt mig utveckla.

Halkade av en slump in på en blogg som vid första anblick verkade vara som vilken ordinär mammablogg som helst. Men under ytan lurade ondskan. Nej jag säger inte att bloggerskan är ond. Jag syftar på det inläggs- och kommentarskrig som pågår på vissa bloggar och mellan vissa personer. Upptäckten gjorde mig en aning paff. Det kanske inte alltid är regelrätta påhopp men subtilt och nogräknat riktade gliringar som driver kriget vidare. Som jag skrev. Man blir mörkrädd! Hur kan kvinnor behandla varandra med sådan uppenbar avsaknad av respekt utan att ens känna varandra? Usch! Dit kommer jag aldrig mer att återvända.

Nej jag fortsätter läsa mina favoritbloggar istället. Där smyger inte folk runt med kniv och hugger varandra i ryggen. För sen när är det okej att bete sig på detta vis? Gör ni likadant i verkliga livet också eller är det bara på nätet, där ni något så när anonymt kan förpesta livet för varandra? Vad är det som driver er till sådan dumhet? Vi tycker alla olika, men det är ingen legitim anledning att idka påhopp och gödsla omvärden med skitsnack. Skäms på er tjejer! Gillar du inte det du läser? Sluta läs! Kärlek och respekt! Ska det vara så jävla svårt?

Inga kommentarer: