28 augusti 2011

Små små ord av kärlek

Min stora tös är dryga fyra år. Då är man stor. Enligt henne. Stor nog för att börja förstå det där med kärlek i alla fall. Hon brukar då och då fråga mig och Poul om vi är kära i varandra och om vi ska gifta oss och ibland så nämner hon också sin första kärlek. Daniel. Härom veckan när vi var på väg till dagis utspelade sig följande konversation i hallen:

- Mamma, Daniel kommer bli kär i mig.
- Jasså, vad mysigt.
- Fråga varför han kommer bli kär i mig.
- Okej. Varför kommer Daniel bli kär i dig?
- För att jag älskar honom så mycket!
(Varpå jag fnissar förtjust åt min dotter.)
- Men Daniel tycker inte om att pussas!


Men det är som ni förmodligen märkt inte bara storasyster som pratar mycket. Även lillstrumpa gör sig hörd mest hela tiden och det går ganska fort fram. Idag på eftermiddagen satt Clara och jag framför datorn och tittade på bilder från nu i sommar. Hon pekade, babblade oförståeligt och härmade mig. Efter vår lilla pratstund kan jag konstatera att nya ord har tillkommit och gamla ord har utvecklats:

Tanne (tänder)
Ki (Kim)
Äst (Häst)
Blii (Bil)
Att (hatt)
Påba (Sova)
Faa --> Faffa (Farfar)
Bytta --> Byssa (Byxa)
Bonn --> Bll (Boll)
Gung-gung --> Gunga
Le-le-le --> Lällä (Välling)

Inga kommentarer: