28 september 2011

Hel(t) och hållet Min stackars mobil lever ett hårt liv. Otaliga gånger har den åkt i golvet, asfalten eller något annat lagom stenhårt underlag. Trots detta har den funkat fint. Den enda defekten, förutom lite repor, var att flip-up-skärmen börjat glappa, d.v.s. sitta löst, speciellt med skärmen uppflippad. Men inga problem, telefonen gick bra att använda ändå. För ett par veckor sedan märkte jag att skärmen glappade ännu lite mer och började fundera på om den skulle hålla hela bindningstiden ut. Idag insåg jag att jag nog var rökt. Tyckte det kändes konstigt när jag skrev ett inlägg på Facebook men det tog ändå en stund innan jag insåg att skärmen nu var helt lös. Det enda som egentligen höll den kvar var den platta kabeln som förbinder LCD-skärmen med övrig elektronik i huvuddelen av telefonen. Så varje gång jag skulle ringa, skicka SMS eller liknande så fick jag hålla i skärmen för att inte riskera att paja den helt.

Eftersom jag ändå var inne i Kungsbacka centrum, för att göra några ärenden, slank jag förbi Teliabutiken för att fråga vad det skulle kosta att lösa ut mitt abonnemang. Till det facila priset av 129 kr * 11 månader skulle jag vara en fri agent. GAH! Nej istället föddes en tanke att försöka laga min lilla Sony Ericsson Hazel för att kunna dra ut på införskaffandet av ny mobil så nära inpå utgångsdatumet som möjligt. Ja 11 månader är en j*vligt lång tid när skärmen hänger löst!

Så ikväll visade jag min mobil för sambon och presenterade min idé att demontera telefonen för att skruva fast skärmen igen. Sambon antog uppdraget och skred till verket. Efter många om och men lyckats han få loss under- och överdelen på skärmen och där hittade vi fyra stycken pyttesmå skruvar som låg löst. Sen var det bara för honom att sätta tillbaka skruvarna och dra åt så hårt han kunde och montera tillbaka skärmens fram- och bakstycke. Voilà! Min darling hade fixat så att mobilen blev som ny igen. Ja reporna kvarstår och har fått ett par nya kompisar efter ingreppet, men vem fasen bryr sig! Skärmen sitter fast och nu finns det en rimmlig chans att min lilla Hazel klarar sig ända fram till september 2012. Sen blir det smartphone för min del. Tills dess får jag nöja mig med att sno sambons iPhone lite då och då.

Inga kommentarer: