1 september 2011

I Form-loppet 2011

En grymt nöjd och lycklig löpare som genomförde loppet på 32:09!
Förra året gjorde jag det på 27:45. Så gott som otränad och med en graviditet och förlossning bara fyra och en halv månader tidigare. Det var jag grymt nöjd med. Igår gjorde jag det igen. Denna gång på 32:09 och jag om möjligt ännu mer nöjd och faktiskt rörd till tårar. För krånglet med mitt löparknä, inlägg och en avsaknad av motivation har inte gjort det lätt. Men när jag väl kom igång förra veckan att springa och träna igen så var det en seger. En seger både över löparknät och över mig själv! Jag kom igång med träningen igen och jag genomförde loppet. Hur bra är inte det!?

Så här gick det till: Strax efter starten kom vi till Hålekärrsbacken. För att skona mina knän gick jag i rask takt upp och ner för backen. Sen sprang jag på fram till Azaleadalen. Då fick jag för mig att jag kände något i mitt löparknä. Stannade till några sekunder och strechade och sprang sedan vidare. Vid djurskötarnas tillhåll kom en backe till som jag kände var bäst att traska ner för och så sprang jag igen. Hittade ett skönt tempo att hålla och lät bli att lockas till att följa med snabbare löpare. Så kom vi till en backe vid parkeringsplatsen som ligger vid bilbron över till Änggården. Där gick jag också ner för att sen springa resterande del av loppet. När jag var i höjd med Björngårdsvillan, men på andra sidan den stora stora gräsmattan, så insåg jag att jag skulle kunna genomföra loppet utan att mitt knä gjorde sig påmint så då ökade jag farten rejält. Det var som om jag var jagad av vilda lejon för jag sprang som aldrig förr. Ja alltså jag spurtade, en lååång härlig spurt och jag orkade hela vägen i mål. När jag sen fått min goodiebag och kom fram till mina kollegor så kom tårarna. Lyckotårar över att ha genomfört loppet. Lyckotårar över att inte känt av löparknät. Det är som Gyllene Tider sjunger "Då kommer alla känslorna på en och samma gång" och precis så var det. Sen var det picknick för hela slanten. Vi skålade i mousserande jordgubbsvin, åt gott och blev till råga på allt bjudna på tårta av dem på grannfilten som firade en 40-åring. En på det hela taget perfekt kväll!

Inga kommentarer: