14 september 2011

Osynkroniserad


Det är inte min dag idag. I alla fall inte denna morgon. Så fort jag lämnade hemmets trygga vrå hamnade jag i osynk med världen. Spårvagnen precis när jag kom ut på gatan. Fick vänta några minuter på nästa. Framme på Marklandsgatan var det mycket folk. Alla verkade vara på väg åt samma håll. Åttan kom. Den var knökfull. Alla trängde sig på utom jag. Fick inte plats. Sjuan kom ett par minuter senare. Knökfull den med men jag lyckades tränga mig på. Den stora massan skulle av vid Chalmers så jag klev av för att ge plats för alla som skulle av. Sen klev jag på igen. Dumt. Sjuan går inte till Korsvägen. Jag skulle klivit av och bytt spårvagn. Istället klev jag av vid Kapellplatsen och gick via Götaplatsen ner till Berzeliegatan. Då kom regnet. Väl framme var det röd gubbe och det var fullt av bilar som kom körandes. Då kommer bussen. Oh no. Jag vinkade desperat till busschauffören och till slut hade alla bilar passerat så jag kunde springa över. Han var snäll. Han väntade. Dagens ros går till honom. Jag hoppas också det innebar att min osynkade dag vände där. Att allt är i synk igen. Att det faktiskt är min dag idag. Bara inte min morgon. Tack och hej!

Inga kommentarer: