7 oktober 2011

En lus(tig) dag


Jaha, då var vi klara då. Poul har avlusat Maija idag på dagen medan jag var i Ullared. När jag kom hem hittade vi tecken på löss i mitt hår. Det var bara att avlusa mig med. Vi körde med Linicin Solution, en giftfri lösning som innehåller dimetikon, E-vitamin samt mandel- och aprikoskärneolja. Oljigt som attans men inte farligt, inget lössen kan bli resistenta mot och kan användas så ofta det behövs. Till och med okej för barn från 6 månader, gravida och ammande. Grejhojta! Lösningen funkar mekaniskt och blockerar lössens syreupptagning och hämmar gnetternas (äggens) utveckling. Efter en kvart med oljelösningen i håret är lössen döda och det är bara att tvätta ur och luskamma. Om 9-10 dagar ska det göras om för att vara säker på att alla eventuell överlevande gnetter, som blivit nymfer och kläckts, också dör. Men nu ska jag ta mitt nyavlusade hår och krypa till sängs. Go'natt!

Inga kommentarer: