13 oktober 2011

Plockar bäst som plockar sist

En vän från norr skrev idag på Facebook:
Vaknade åh kände hur ilskan vred om i magen, nu är jag fördjävla less på att städa, plocka, städa, plocka, laga mat, tömma och fylla diskmaskinen tömma och fylla tvättmaskinen och torktumlaren, laga mat, försöka hitta på mat, åh förbannat jäkla trött på att alla bara ska släppa sakerna överallt. Känns som om ingen fattar att jag har så jäkla ont så jag orkar inte allt. Snart säger jag upp mig och flyttar utomlands.

Kände igen mig i hennes beskrivning och medan jag satt där fick jag världens snilleblixt. Så bra att jag kände att jag måste dela med mig av den till alla andra mammor, och pappor också för den delen, som känner samma hopplöshet inför allt detta plockande. Varsågoda!

Gör så här:
Ställ upp X antal sopsäckar med varje persons namn på. Där i lägger du allt du hittar slängt på golvet osv, oavsett om det är jackor, mössor, vantar, skor, smutstvätt eller saker. Om säcken blir full, tejpa ihop den och ställ ut den i garaget/upp på vinden eller dyl. Förr eller senare kommer de börja sakna sina grejor och inse att det är väldigt lite kläder i garderoben trots att tvättmaskinen har gått i flera omgångar. Om någon undrar var deras saker/kläder tagit vägen, be dem kolla i sin säck. Med denna metod kanske budskapet om att plocka upp efter sig och hålla reda på sina saker går fram på ett sånt sätt att vi plockande mammor och pappor får den hjälp vi behöver av våra familjemedlemmar!

Och just det, svaret från min vän från norr blev:
"Jenny Den var jäkligt bra, köper sopsäckar idag och inför detta. spännande att se hur det slutar :))"

Inga kommentarer: