15 november 2011

Om att välja sina strider


Man kan inte ta fighten om allt, speciellt inte med en enveten 4-åring. Så när Maija igår började gapa för att hon inte fick ha sommarsandalerna på sig när vi skulle till Freeport och köpa vinterskor så valde jag att ge mig. Okej då! Så iklädd sandaler, tights, utan fleece under skaljackan och utan vantar slängde hon sig på cykeln och så stack vi iväg iväg till Freeport. Jag hade dock klargjort för henne att vi skulle inte vända tillbaka hem bara för att hon frös. Nej då fick hon stå sitt kast till dess vi var klara med våra inköp. Till mitt förtret klagade hon bara en gång och då på att hon var lite kall om händerna. Crap! Jag hade velat att hon frös om fötter och ben så jag slapp ta den där diskussionen om skor och overall resten av vintern, men icke. Oh well, vinterskorna har hon haft på sig idag utan klagomål. Och idén om varför man använder overall kanske snart går upp för henne, allt eftersom temperaturen faller. Till dess får vi väl låta henne gå klädd i jacka och tights när vi ska åka bil eller bara gå korta turer till affären osv. Skam den som ger sig!

Inga kommentarer: