6 november 2011

Härliga helg!

Åh vilken lyckad helg det har varit! Maija har haft fullt upp med att leka med andra barn, istället för att bara hänga med mig, Poul och lillasyster. Det behöver hon och sen vi kom på varför hon varit så arg och bråkat om allt så har det lugnat ner sig. Extra egentid för henne, extra engagemang, samtal om att det kommer bli bättre och att hon kommer få nya kompisar i området och så lite barn att leka med som grädde på moset har gjort susen. Skönt, för det var allt annat än kul att leva i bråk från det att man hämtade på dagis till dess hon somnade av ren utmattning.

Susanna och Clara "nördar" sig med Susannas iPod!

Nåväl, det var helgen jag skulle berätta om. I fredags var jag och småtjejerna ute på vår gård och lekte medan pappa Poul kirrade käk. Sen var det fredagsmys i soffan med chokladbollar. Så i lördags eftermiddag kom Susanna & co. på besök. Maija och A fann varandra direkt och lekte och hade kul medan vi vuxna babblade, lagade mat och spelade spel. Jäkligt trevligt och speciellt kul att spela brädspel. Det var länge sen, men sånt måste vi göra oftare för det är riktigt kul! Ungefär vid midnatt sa vi tack och hej till våra gäster för den här gången.

Monopol à la Umeå för de vuxna och lilla H får titta på.

På söndag eftermiddag var det dags igen. Gänget från gamla gården i Majorna A, A, A och A's mamma, samt P och B kom på fikabesök. Maija visste inget så när det ringde på dörren och hon öppnade blev hon en aning paff. Det tog några sekunder innan hon med ett mindre glädjetjut kramade om A. Sen var det full rulle och raka rör hela eftermiddagen. Vi hann med lite lek ute på gården också innan gästerna tackade för sig och återvände till Majorna.

Två trötta hjältar tittar på Bortspolad och 5 min senare hade Maija slocknat!

Ja det har verkligen varit Majornas helg här hemma hos oss. Alla gäster är vänner därifrån och nästa helg blir det mera Majorna när A, J, M och L kommer på heldagsbesök. Inte heller den här gången tänker jag avslöja för Maija vad som komma skall. Bättre med överraskningar än att det blir inställt och så sitter vi här med en ledsen liten 4-åring. Tack allihop för en riktigt trevlig helg! I've missed you guys!

Inga kommentarer: