1 november 2011

Pank och sockerfri

Jaha då var oktober, den sockerfria månaden över, eller mer korrekt uttryckt den sliskfria månaden. Jag har inte brytt mig om att kapa bort sånt som mjukbröd, ketchup, senap osv från min kost. Bara godis, glass, bakverk, läsk och sånt. Det har gett resultat. Nästan -3 kg trots att det inte blivit någon regelrätt träning. Inte så dumt! Idag, den första dagen då socker återigen var tillåtet drack jag årets första julmust. Måste säga att en liten burk gjorde mig lite snurrig i huvudet. Och visst är det gott med sötsaker men vet ni vad jag kommer nog mest hålla mig till lördagsgodis och speciella tillfällen. Jag har liksom inte saknat det speciellt mycket och för mycket av det goda får mig ändå att känna mig läbbigt mätt och ger en klibbig känsla i munnen.

Pank då, jo tack! Den här månaden, en övergångsmånad från föräldrarpenning till lön och från "hemhyrare" till hemägare, har gjort att ekonomin har fått en knäck. Först och främst jobbar jag 87,5% och tar ut föräldrarpenning för 1 timme om dagen. Det innebär att jag får 87,5% av min lön och på det har dragits alla 14 föräldrarlediga dagar från september, samt en sjukdag. Summa summarum blev 4613 små kronor och så inte så speciellt mycket mer från F-kassan för oktober. Tur jag kom på det i tid och hann lägga undan F-kassepengar från september! Denna månad har nämligen räntan på lånen debiterats för 1,5 månad eftersom vi tog lån i mitten på september. Desamma gäller fakturan för digital-TV, samt att det trillat in slutfakturor från när vi bodde i Majorna och lite annat smått och gott. Pust! Jag är grymt glad över att detta endast gäller denna månad. Om 24 dagar är jag på fötter igen! :)

Inga kommentarer: