27 januari 2012

Smalt eller inte? Döm själv!


Haha, Arla har verkligen humor! På locket till KESO Cottage Cheese Ananas & Passion finns ett recept på "Smal Marängswiss" som lyder så här: "Blanda 250g KESO cottage cheese ananas & passion med 1dl Yoggi Dröm vanilj. Varva krämen med maränger, vaniljglass och skivad banan. Ringla över chokladsås."

Min fråga är: Hur jäkla smal är en marängswiss när man ändå kommer proppa i sig mängder med socker? Det är ju inte så att det är enbart fett som är orsaken till övervikt.

Så vad blir kontentan av denna så kallade "smala marängswiss"? Jo, socker i marängerna, socker i glassen, socker i chokladsåsen och till råga på allt socker i både Keso Ananas & Passion och Yoggi Dröm Vanilj! För att inte glömma att både glassen, keson och yoghurten i receptet faktiskt innehåller... Ja vadå? Jo grädde!

What were they thinking? Nej hellre gör jag mig en riktig äkta marängswiss med äkta vispgrädde. Då slipper jag i alla fall få i mig något mindre av tillsatser som salt, socker, vaniljextrakt, stärkelse, kaliumsorbat, natriumcitrat, citronsyra och "naturlig arom".

Och gör man dessutom sin egna enkla chokladsås på 1dl vatten, 1dl kakao och 1dl socker slipper man tillsatser som glukossirap-fruktossirap, vegetabiliskt fett, citronsyra, salt, kaliumsorbat, vanillin och sojalecitin. Ja kanske till och med göra egna maränger och egen glass när man ändå är i farten så uteblir ytterligare några tillsatser. Inte så dumt! ;)

Inga kommentarer: