26 februari 2012

Om att hålla ett nyårslöfte - Del 4

Då var de invigda! Löparskorna alltså. Men inte för löpning, utan för powerwalk. Jag kan ju inte gå från otränad till att börja springa direkt för då riskerar jag att skada mig och nej tack inget sånt. Den här gång SKA jag ta mig till start och då får jag göra det smart. En rask runda på 30 minuter denna krispiga kväll kändes som en bra inledning på träningen. Lite flås verkar finnas kvar i mig. Imorgon ska jag motionssimma med min kompis Bodil och så blir det minst två powerwalks till denna vecka. Tänkte att jag ska hålla den träningsdosen fram till Varvet. Ca 3-4 promenadpass per vecka och om ett par veckor blanda med lite lätt löpning för att sedan succesivt gå över till uteslutande löpning på mina utepass. Till detta lägger jag till ett simpass i veckan och jag ska även försöka göra lite styrkeövningar hemma med gummiband och lätta hantlar för att stärka mina svaga punkter. Inte att förglömma, stretch av iliotibialbanden och ryggövning för min buktande disk. Tja mina kära läsare, låter detta som en hållbar strategi? Kommentera gärna!

Inga kommentarer: