5 maj 2012

Robot wars

Upptäckte för ett par månader sen att om man bildsökte på ett visst sätt på Google fick man fram massor med bilder på mina barn. Icke önskvärt! Kunde för min värld inte fatta hur i h*lvete det kunde bli så. Men så efter ett par veckor gick det upp ett ljus. Orsaken var en text i mina inlägg i kombination med en länk i bloggen. Läste på hur sökmotorrobotar fungerar och kom fram till en lösning med metataggar, för att få sökrobotarna att inte indexera mina bilder eller cacha mina sidor, i kombination med att jag plockade bort länken på min blogg. Efter detta bildsökte jag på Google ett par gånger i veckan och såg hur bilderna sakta men säkert försvann. Nu får man inte längre några träffar från min blogg när man söker på dessa fraser. Det verkar även som om det bara var Google som gjorde kopplingen för ingen annan söksite jag provat ger några träffar. Och nej jag kommer inte offentligt berätta vad det är man skulle söka på. Men jag kan berätta att det var något väldigt enkelt och oskyldigt, så det är ingen fara på något vis, bara inte önskvärt.

Inga kommentarer: