24 april 2012

11 frågor och 11 svar

Jag blev utmanad av min vän Susanna härom dagen. 11 frågor att svara på i min blogg och sen att hitta på 11 nya frågor att skicka vidare till 11 personer. Nu känner jag inte 11 personer som bloggar och som läser min blogg regelbundet så jag låter bli att skicka vidare. Men alla som känner sig manade får gärna lämna en kommentar med sina svar på mina 11 frågor. Men först svar på Susannas 11 frågor. Då kör vi!

1. Vad skulle du vilja göra men vågar inte?
Hoppa bungyjump igen!

2. När ingen ser, vad gör du då?
Spelar en riktigt bra och medryckande låt på hög volym, sjunger för full hals och dansar som om jag vore Jennifer Beals i Flashdance.

3. En hel dag helt ensam utan krav, vad skulle du göra av den?
Förmodligen gå runt osminkad och okammad i myskläder hela dagen och kura ner mig i soffan med godis, läsk, chips och en hög riktigt bra filmer.

4. Favoriträtt från barndomen?
Farfars plättar och farmors kroppkakor.

5. Har du någon konstig grej du gör? Själv brukade jag sockra mina popcorn istället för att salta dem när jag var liten.
Det konstigaste jag gör, även om jag gör det väldigt sällan, borde vara att jag gillar att doppa pommes frites i mjukglass.

6. Har du någon åsikt som du egentligen skäms lite för att du har?
Har funderat en bra stund på detta och jag kan inte komma fram till någon åsikt jag har som jag skäms för. Det skulle väl vara att jag tycker NKOTB var jävligt bra på 90-talet, men det skäms jag ju inte riktigt för. Det var en fas i mitt liv. ;)

7. Vad ser du som det största problemet i dagens samhälle?
För det första konsumtionen och miljötänket. Allt för många människor tänker inte längre än näsan räcker och konsumerar i en rasande takt, tänker kortsiktigt och har inte en tanke på konsekvenser för miljön, omvärlden och kommande generationer. Man kan inte göra allt rätt, men det vore inte så dumt om folk tänkte till då och då och tog kloka och mer hållbara beslut mellan varven. Och så detta att folk är godtrogna och tror på allt media publicerar eller som skrivs på sociala nätverk. Allt för få är källkritiska och tar reda på lite mer fakta för att bilda sig en egen uppfattning. Istället tar man någon annans uppfattning, gör den till sin egen och roar sig sen med att offentligt belacka, mobba och förtala andra människor. Illa!

8. Hen, bra eller anus?
Varken eller. Jag ställer mig i mitten och tycker att hela debatten som drog igång pga en barnbok var rätt oproportionerlig. Jag kan få pippi på genusdebatten ibland för det har en tendens att gå till överdrift. Vill man använda hen så är det bara att göra det, jag ser inga problem med det. Själv kommer jag nog använda mig av andra ord om jag behöver könsneutralisera någon eller något.

9. Demonstrerar du på första maj?
Nej inte längre. Har varit med i första maj-tåg vid tre tillfällen. Alla gånger på ett lastbilsflak spelandes ihop med mitt gamla tjejband Porto. I år ska jag gå med familjen och vänner på kosläpp istället! ;)

10. Samlar du på något och i.s.f. vad?
Den seriösaste samling jag har är Aktuelltböcker, en årsbok som min far köpt åt mig sedan 1973 när jag föddes och fortfarande köper åt mig varje år. Sen sparar jag alla mina gamla fickalmanackor och biobiljetter. Jag skriver ofta datum på biljetterna, vem jag varit på bio med och vad jag tyckte om filmen. Har även kvar mina gamla samlingar av brevpapper, bokmärken och bussbiljetter från LLT (Luleå Lokal Trafik).

11. Retro eller nyproduktion?
Det är nog lite blandat och beror på vad det är. Många gånger tycker jag retro känns mer rejält, genomtänkt, funktionellt, stilrent och är snyggare än nyproducerat.

Ja det var det. Nu kommer vi till mina 11 frågor. Nej men oj titta på klockan, redan 22:24! Bäst jag går och lägger mig. Men jag lovar att återkomma med 11 frågor för den manade att svara på!

1 kommentar:

Anonym sa...

jag gillar också pommes o mjukglass! helst på mcd, men ett par stycken räcker, sen är det nog :)