11 april 2012

En tvåbarnsmorsa blir till

Det är onsdag den 11 april 2012 och klockan är 04:32 när detta publiceras. På pricken två år sedan mitt lilla knyte, 51 cm och 3760g, föddes. Idag är hon uppåt 90 cm lång och väger drygt 11 kg. Jag har nästan glöm hur det var så igår kväll grävde jag fram min gamla förlossningsjournal och kunde konstatera att vid 18-tiden den 10 april 2010 gick slemproppen och värkarna kom igång en stund senare. Klockan 22:00 blev jag inskriven och vid undersökningen 23:25 var jag endast öppen 2 cm men med starkt buktande hinnor. Men med tanke på min första förlossning, då jag kom in med krystvärkar, var det lika bra att vara på plats i tid. Klockan 03:40, söndag den 11 april 2010, var jag "bara" 8 cm öppen och då tog de hål på hinnorna. Från det ögonblicket tog förlossningen en ny vändning. En snabb en. På bara 52 minuter öppnade jag mig de sista två centimetrarna, blev klippt och 04:32 såg Clara dagens ljus. Hon var lite blå när hon kikade ut eftersom navelsträngen var hårt virad ett varv runt halsen, men efter lite frotering skrek hon som besatt och 10 minuter senare hade hon återfått den rätta bebisfärgen. Det är inte annat än att man blir lite sentimental när man tänker tillbaka på den där dagen för två år sen när jag blev tvåbarnsmorsa. Idag har jag därmed en av mina två "Fy fan vad du är bra för du har fött barn-dagar". Och här följer en kort resume vad som hänt på de där två åren:

2010-04-10, Lillstrumpa har för en stund sen annonserat att hon tänkt komma ut.
Blott några dagar gammal och så gott som nybakad. Nåväl, nybadad i alla fall!
En lycklig tjej som på 1-årsdagen fick härja fritt med födelsedagstårta och kakor!
2012-04-10, sista kortet på min 1-åring. Nu är hon 2-åring med allt vad det innebär!

Inga kommentarer: