22 maj 2012

Du vet att dina barn är från Göteborg när...

Du vet att dina barn är från Göteborg när de drar äkta göteborgsvitsar. Härom veckan lärde jag Maija en vits som jag lärt mig av en kollega på jobbet. Igår vid middagsbordet satt Maija och Clara och drog den tillsammans. Om och om igen!

Maija: - Hur många människor bor i Tyskland?
Clara: - Gömenny! (Gôr-many)


Storasyster försökte febrilt få lillstrumpa att svara "Nej" för att själv få säga gôr-many men det gick inte alls. Och frågan är om Maija förstår sig på vitsen över huvud taget. Jag har försökt förklara den för henne, men det är nog lite för avancerat för en blivande femåring. Hur som helst skrattar de gott åt skämtet och det är väl huvudsaken.

I övrigt går det framåt med språket för Clara. Några av de där svåra x-orden (byxa, max och axlar) kan hon nu mer uttala rätt och andra ord utvecklas åt rätt håll, Kacka maten (tack för maten), Lååt --> Belåt --> Fölåt (Förlåt), Plapatt --> Plipapp --> Falant (Elefant), Kan kevv --> Kan sevv/Ja sevv (Kan själv/Jag själv). En envis liten ordbajsare är hon. Och på dagis säger fröknarna att de ibland glömmer att hon faktiskt bara är två år. :)

Inga kommentarer: